IMG_4064-5.jpg

Liggers en Planken van Topkwaliteit: Ontdek het Assortiment bij Chevaldo

Welkom bij Chevaldo, uw betrouwbare partner voor hoogwaardige houten liggers en planken. Als toonaangevende leverancier begrijpen we dat veiligheid en duurzaamheid van het grootste belang zijn bij het kiezen van materialen voor verschillende toepassingen. Ontdek ons uitgebreide assortiment op Chevaldo.nl en laat u inspireren door de veelzijdige mogelijkheden die onze liggers en planken bieden.

liggers

Wat zijn de toepassingen van houten liggers?

Houten liggers vervullen een cruciale rol bij het creëren van een veilige en duurzame omgeving voor paarden. Geplaatst horizontaal tussen verticale palen vormen deze liggers niet alleen een structurele basis maar bieden tevens een essentiële horizontale ondersteuning aan de omheining.

De toepassing van houten liggers in paardenomheiningen zorgt voor stabiliteit, waardoor de omheining bestand is tegen de krachten die paarden uitoefenen. De liggers dragen niet alleen bij aan de algehele stevigheid van de omheining, maar spelen ook een sleutelrol bij het voorkomen van doorhangen of doorbuigen.

Bovendien dragen houten liggers bij aan het esthetische aspect van de paardenomheining. Ze kunnen worden aangepast aan de omgeving en dragen bij aan de natuurlijke uitstraling. Het zorgvuldig gekozen grenenhout, met zijn duurzaamheid en aantrekkelijke textuur, versterkt niet alleen de functionaliteit maar ook het visuele aspect van de omheining.

liggers en planken

Wat zijn standaard houtmaten?

Typische standaard houtmaten voor liggers in paardenomheiningen omvatten breedtes van 9,5 cm tot 11,5 cm en diktes 4,5 cm. Deze dimensies zijn zorgvuldig gekozen om de nodige stevigheid te bieden en tegelijkertijd flexibiliteit te behouden voor diverse ontwerpen en installatiebehoeften. De liggers zijn er in 5 en 6 meter lengte.

Voor kantplanken – ook wel hoefslagplanken, een ander essentieel onderdeel van paardenomheiningen, zijn standaardmaten ook afhankelijk van het ontwerp en de functionaliteit. Hoefslagplanken hebben een bredere structuur van 20 cm, om extra stevigheid te bieden bij het creëren van een barrière tussen de grond en het zand in een paardenbak. De dikte is 3,5 cm en ze zijn verkrijgbaar in 5 en 6 meter lengte.

IMG_0482.jpg

Hoe bescherm je houten planken?

Het beschermen van houten planken is essentieel om hun duurzaamheid te waarborgen en ze te behoeden voor de invloeden van weer, vocht en insecten. Een effectieve aanpak omvat het gebruik van houtbehandelingen zoals Tanalith-E en PRE-SHIELD®, die diep in het hout doordringen en een robuuste bescherming bieden tegen rot, schimmel en insectenaantasting. Daarnaast is het aanbrengen van verf of beits een doeltreffende methode om een beschermende laag te creëren. Verf beschermt niet alleen tegen vocht en UV-stralen, maar voegt ook een esthetisch element toe, terwijl beits de natuurlijke uitstraling behoudt en eveneens bescherming biedt tegen weersinvloeden. Een regelmatig onderhoudsprogramma, inclusief inspectie op schade en het tijdig bijwerken van beschermende lagen, draagt bij aan de verlenging van de levensduur van houten planken. 

shop hier onze onderhoudsproducten

liggers

Chevaldo Liggers: Duurzaamheid en Stijl in Één

Onze ovale, gefreesde liggers voegen niet alleen structurele ondersteuning toe, maar ook een esthetisch element aan al onze doorsteek- en opschroef omheiningen. Gemaakt van hoogwaardig grenenhout, worden deze liggers met zorg vervaardigd om aan de hoogste standaarden te voldoen.

Elke ligger wordt met precisie uit de kern van het grenenhout gezaagd, resulterend in een solide basis voor uw omheining. De liggers ondergaan een zorgvuldig gladde schaafbeurt en worden vervolgens afgerond om een gestroomlijnde, aantrekkelijke afwerking te garanderen. Dit vakmanschap voegt niet alleen duurzaamheid toe, maar ook een natuurlijke esthetiek die perfect past bij diverse omgevingen.

Wat onze liggers onderscheidt, gaat verder dan enkel uiterlijke kenmerken. Ze ondergaan een natuurlijk droogproces, wat hun weerstand tegen kromtrekken vergroot en hun structurele integriteit behoudt. Om een langdurige bescherming te waarborgen, worden onze liggers vervolgens onder druk verduurzaamd met Tanalith-e of PRE-SHIELD®, waardoor ze bestand zijn tegen de tand des tijds en diverse weersomstandigheden.

hoefslagplank

Chevaldo Hoefslagplanken: Functionaliteit en Bescherming in Één

Onze Chevaldo fijn bezaagde hoefslagplanken zijn veelzijdige elementen die een essentiële rol spelen in diverse toepassingen. Door een hoefslagkering aan uw omheining toe te voegen, verwezenlijkt u niet alleen een duidelijke scheiding tussen grond en zand in uw paardenbak, maar investeert u ook in extra stevigheid en bescherming.

De montage van onze hoefslagplanken is een strategische zet voor eigenaren van paardenbakken. Deze grenen geschaafde planken bieden niet alleen ondersteuning aan de omheining, maar fungeren ook als een buffer die palen beschermt tegen mogelijke schade tijdens het slepen van de bak. De duurzaamheid van de fijn bezaagde hoefslagplanken komt hierbij goed van pas, aangezien ze bestand zijn tegen de impact van dagelijkse activiteiten in de bak. Onze hoefslagplanken zijn fijn bezaagd en verduurzaamd met Tanalith- e of PRE-SHIELD®.

IMG_3853.jpg

Wat maakt Chevaldo de juiste keuze voor uw opschroefomheiningen?

Chevaldo is uw beste keuze voor de aanschaf van een grenen ligger of kantplank. Wij combineren ambachtelijk vakmanschap met moderne productietechnieken om een assortiment van houten liggers en kantplanken van ongeëvenaarde kwaliteit te bieden. Bezoek onze webshop op Chevaldo.nl om ons volledige aanbod te ontdekken en laat u inspireren voor uw (volgende) project. Op onze website kunt u ook terecht voor montage gereedschap, Koltec en Gallagher schrikdraadmateriaal, complete poortsets, hang- en sluitwerk, doorsteekomheiningen, opschroefomheiningen, gaas, losse onderdelen en nog veel meer!

Bij vragen staan onze experts klaar om u te adviseren. Kies voor duurzaamheid, kies voor Chevaldo.

Neem contact op