Meter ronde paal

Oorsprong hout en kwaliteit

Chevaldo Omheiningen staat voor kwaliteit.
Wij kiezen bewust voor grenenhout, een eersteklas solide houtvariant. Deze houtvariant is uitermate geschikt voor een duurzame omheining.
Grenenhout is van nature nerveus en trekt snel krom, zeker tijdens het droogproces. Bij Chevaldo zorgen wij er voor dat al ons hout vers bezaagd wordt en hierna in droogkamers wordt gedroogd tot ongeveer 20%. Pas na dit proces worden onze palen haaks en glad geschaafd. Het eindresultaat is een rechte, strakke paal van hoge kwaliteit. Ten opzichte van andere houtsoorten zoals vuren en Douglas laat grenen zich goed verduurzamen. Het gedroogde grenenhout van Chevaldo is dus verduurzaamd tot verzadiging.

Bekijk producten

Freesbank Chevaldo Omheiningen

Productie

Bij Chevaldo produceren wij ons eigen product. Om dit mogelijk te maken hebben wij in 2020 geïnvesteerd in een volautomatische CNC frees. Elke paal wordt in eigen beheer gefreesd tot een prachtig eindproduct. Wij kunnen ons product aanpassen naar specifieke wensen van de klant. Ronde palen, vierkante palen, de gaten en de koppen, alles wordt met precisie afgewerkt. Een authentiek Nederlands product.

Diamantkop vierkante paal

Verduurzaming hout

Omheiningen, poorten en afrasteringen worden blootgesteld aan diverse weersinvloeden. Denk aan de kou, regen, zon, warmte en wind. Omdat hout een natuurproduct is, werkt hout onder deze invloeden. Om uw omheining een lange levensduur te geven, worden alle Chevaldo materialen “geïmpregneerd” oftewel “verduurzaamd”.

Ons hout wordt tijdens een gecontroleerd proces onder vacuüm en druk in een industriële impregneer installatie geïmpregneerd met een houtverduurzamingsmiddel als creosootolie, Tanalith-E of Dura².

Creosoteren is één van de oudste manieren om hout te verduurzamen. Gecreosoteerd hout is bijzonder duurzaam, onderhoudsvrij en heeft een levensduur van 20+ jaar. Naast het creosoteren kunt u ook kiezen voor een verduurzaming met Tanalith-E tot verzadiging. Dit betekend dat er ongeveer dubbel(!) zoveel impregneermiddel wordt gebruikt  dan bij normale behandeling. Met deze behandeling loopt de levensduur van uw omheining op tot wel 20 jaar.

Zoals op de foto te zien worden al onze palen voor verduurzaming zowel horizontaal als verticaal gelat om 100% verduurzaming te garanderen.

Verduurzaming hout creosootolie, Tanalith-E tot verzadiging

Verduurzamingsproces

Het proces start in de ketel met voorvacuüm, om zoveel mogelijk lucht en vocht uit het hout te verwijderen. Hierna wordt de ketel gevuld met het houtverduurzamingsmiddel terwijl het vacuüm wordt vastgehouden. Met een persperiode van ongeveer 10 bar wordt het houtverduurzamingsmiddel in het hout geperst. Een na-vacuüm zuigt vervolgens het laatste overmaat aan vocht weg. Bij het openen van de ketel wordt een onderdruk in het hout gecreëerd voor een schoon oppervlak. Dit proces wordt herhaald voor volledige verzadiging.