IMG_6038.jpg

Weidepalen: De Stevige Basis voor Uw Weide

Welkom bij Chevaldo, uw betrouwbare bron voor hoogwaardige houten weidepalen en alle benodigdheden voor het omheinen van uw kostbare land. Of u nu een ervaren landbouwer bent of net begint, het belang van duurzame en betrouwbare weidepalen is onmiskenbaar. Onze houten weidepalen bieden niet alleen de nodige ondersteuning voor uw omheiningen, maar ze dragen ook bij aan de algehele veiligheid en het welzijn van uw vee/dieren.

IMG_3359-6.jpg

Onze Weidepalen: Uw Garantie voor Kwaliteit en Duurzaamheid

Bij Chevaldo streven we ernaar om uw weidepalenkeuze zo eenvoudig mogelijk te maken, terwijl we u voorzien van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid. We hebben een breed scala aan opties om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

IMG_1304-5.jpg

Wij kiezen bewust voor grenenhout, een eersteklas solide houtvariant. Deze houtvariant is verkregen uit duurzame bosbouw en is uitermate geschikt voor een duurzame omheining of afrastering. Onze geïmpregneerde weidepalen zijn behandeld met speciale impregneermiddelen die het hout beschermen tegen vocht, rot en schimmels. Hierdoor bent u verzekerd van een lange levensduur en kunt u rekenen op jarenlang gebruik zonder zorgen.

Voor uw gemak zijn de weidepalen rond gefreesd, gepunt en voorzien van een gecroonde koprand. De scherpe punten maken de installatie in de grond aanzienlijk eenvoudiger. Het bespaart u tijd en moeite terwijl u nog steeds profiteert van dezelfde duurzaamheid en kwaliteit.

IMG_6068-10.jpg

Toepassingen houten weidepalen

Onze robuuste en glad gefreesde ronde weidepalen zijn zeer geschikt voor een koord- lint- of gaasdraad afrastering. Een afrastering is een spaarzame oplossing om uw dieren binnen hun verblijf te houden. In combinatie met een doorsteek of opschroef afsluiting te gebruiken om uw weides of paddocks te verdelen. Tevens kunnen ze gebruikt worden om schapenweides af te zetten met gaas.

Wij werken met bundels weidepalen. Hoe groter de bundel, hoe lager de stukprijs! Verzendkosten zijn hierbij inbegrepen. Losse weidepalen zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Shop hier uw bundel weidepalen

IMG_7541-2.jpg

Impregnatie voor een lange levensduur:

De weidepaal wordt tijdens een gecontroleerd proces onder vacuüm en druk in een industriële impregneer installatie tot op de kern geïmpregneerd met Tanalith-E of PRE-SHIELD®, een houtverduurzamingsmiddel. Dit zorgt voor een langere levensduur van het hout en biedt een langdurige bescherming tegen aantasting door schimmels, insecten en bacteriën. Met deze behandeling loopt de verwachte levensduur van uw omheining op tot wel 20 jaar!

IMG_9951-4.jpg

Ronde en Vierkante Weidepalen: Flexibiliteit op Maat

Bij Chevaldo begrijpen we dat de keuze van weidepalen vaak afhangt van specifieke behoeften en voorkeuren. Daarom bieden we een veelzijdige selectie van zowel ronde als vierkante weidepalen. Of u nu de voorkeur geeft aan de klassieke ronde palen of de strakkere lijnen van vierkante palen, wij hebben de perfecte optie voor uw project.

IMG_1400-7.jpg

Weidepalen Plaatsen: Veelgestelde Vragen

Het correct plaatsen van weidepalen is van cruciaal belang voor het creëren van een stabiele en betrouwbare omheining. Hier zijn enkele veelgestelde vragen en gedetailleerde antwoorden om u te helpen bij het plaatsingsproces:

IMG_1381-3.jpg

Hoe diep moeten weidepalen in de grond worden geplaatst?

De juiste diepte voor weidepalen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals bodemgesteldheid en de beoogde belasting van de omheining. Over het algemeen wordt aanbevolen om de houten palen voor circa een derde in de grond te plaatsen. De scherpe punt maakt het inslaan eenvoudig.

IMG_5916-11.jpg

Welke soorten palen zijn het meest geschikt voor weideomheiningen?

Voor weideomheiningen zijn geïmpregneerde houten palen en hardhouten palen uitstekende keuzes vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen rot. De keuze tussen deze twee hangt af van uw budget en de verwachte levensduur van de omheining. Wilt u uw afrastering kunnen verplaatsen? Dan bieden wij ook mobiele weidepaaltjes aan in onze webshop. Deze vindt u bij het schrikdraadmateriaal van Gallagher en Koltec. Liever weidepalen die geschild zijn? Deze zijn verkrijgbaar op aanvraag.

weidepaal ronde palen tanalith-e chevaldo omheiningen.jpg

Welke houtsoort wordt beschouwd als de beste keuze voor weidepalen?

Als u streeft naar de hoogste duurzaamheid weiland palen, dan zijn hardhouten weidepalen, zoals eiken of kastanje, de beste keuze. Deze houtsoorten zijn bekend om hun lange levensduur en bestendigheid tegen slijtage.

IMG_0934-5.jpg

Geïmpregneerde Weidepalen: Langdurige Bescherming

We begrijpen dat weidepalen hout blootgesteld worden aan allerlei weersomstandigheden, van regen en sneeuw tot zonneschijn. Daarom bieden we geïmpregneerde weidepalen die behandeld zijn met speciale impregneermiddelen om ze te beschermen tegen vocht, schimmels en insecten. Hierdoor wordt niet alleen de levensduur van de palen verlengd, maar blijft uw omheining ook in topconditie.

Uw weidepalen beitsen? Kies dan voor onze Belgische Carboleum. Deze is speciaal ontwikkeld om uw hout een prachtige toplaag te geven die goed bestand is tegen vocht en neerslag. Het dringt diep in het hout door en biedt een sterk waterwerend vermogen, waardoor uw houten constructies duurzaam worden beschermd. U vindt onze Carboleum bij onze onderhoudsproducten in de webshop.

IMG_7318-8.jpg

Uw One-Stop Shop voor Weideomheining: Ontdek Meer in Onze Webshop

In onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft om uw afrastering volledig te completeren. We begrijpen dat een goede omheining meer is dan alleen weidepalen. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan accessoires en benodigdheden, waaronder gaas, isolatoren, verbindingen, schrikdraadapparaten, gereedschap, koord, lint, netten, houten poorten en gegalvaniseerde weidepoorten. Of u nu op zoek bent naar specifieke onderdelen om uw omheining te repareren of uit te breiden, of als u een volledig nieuwe afrastering wilt bouwen, wij hebben alles wat u nodig heeft. Goed om te weten: Bij aanschaf van een bundel weidepalen in onze webshop krijgt u altijd 10% korting op het schrikdraadmateriaal.

IMG_7454-2.jpg

Ontdek Onze Weidepalen: Bestel Vandaag Nog

Of u nu van plan bent een nieuwe omheining te bouwen of uw bestaande omheining wilt upgraden, onze weidepalen zijn de perfecte keuze. Bij Chevaldo gaan kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid hand in hand, zodat u de beste omheining voor uw weide kunt creëren.

Dus waar wacht u nog op? Neem vandaag nog de eerste stap naar een veilige en goed onderhouden weide. Ontdek ons assortiment weidepalen en plaats uw bestelling. Als u vragen heeft of deskundig advies nodig heeft bij het kiezen van de juiste palen voor uw behoeften, neem dan gerust contact met ons op. Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen bij elke stap van het proces.

Neem contact op