Online omheiningen bestellen? Shop nu
Oorsprong hout en kwaliteit

Chevaldo Omheiningen staat voor kwaliteit.
Wij kiezen bewust voor grenenhout, een eersteklas solide houtvariant. Deze houtvariant is uitermate geschikt voor een duurzame omheining.
Grenenhout is van nature nerveus en trekt snel krom, zeker tijdens het droogproces. Bij Chevaldo zorgen wij er voor dat al ons hout vers bezaagd wordt en hierna in droogkamers wordt gedroogd tot ongeveer 15%. Pas na dit proces worden onze palen haaks en glad geschaafd. Het eindresultaat is een rechte, strakke paal van hoge kwaliteit. Ten opzichte van andere houtsoorten zoals vuren en Douglas laat grenen zich goed verduurzamen. Het gedroogde grenenhout van Chevaldo is dus verduurzaamd tot verzadiging.

Productie

Bij Chevaldo produceren wij ons eigen product. Om dit mogelijk te maken zijn wij in het bezit van een volautomatische CNC frees. Elke paal wordt in eigen beheer gefreesd tot een prachtig eindproduct. Wij kunnen ons product aanpassen naar specifieke wensen van de klant. Ronde palen, vierkante palen, de gaten en de koppen, alles wordt met precisie afgewerkt. Een authentiek Nederlands product.

Verduurzaming hout

Omheiningen, poorten en afrasteringen worden blootgesteld aan diverse weersinvloeden. Denk aan de kou, regen, zon, warmte en wind. Omdat hout een natuurproduct is, werkt hout onder deze invloeden. Om uw omheining een lange levensduur te geven, worden alle Chevaldo materialen “geïmpregneerd” oftewel “verduurzaamd”.

Ons hout wordt tijdens een gecontroleerd proces onder vacuüm en druk in een industriële impregneer installatie geïmpregneerd met een houtverduurzamingsmiddel als Tanalith-E en PRE-SHIELD®.

Uniek aan Tanalith-E en PRE-SHIELD® is het impregnatie proces. Het hout wordt namelijk dubbel zoveel geïmpregneerd dan bij een normale behandeling. Met deze behandeling loopt de levensduur van uw omheining op tot wel 20 jaar!

Zoals op de foto te zien worden al onze vierkante palen voor verduurzaming zowel horizontaal als verticaal gelat om 100% verduurzaming te garanderen.

Verduurzamingsproces

Het proces start in de ketel met voorvacuüm, om zoveel mogelijk lucht en vocht uit het hout te verwijderen. Hierna wordt de ketel gevuld met het houtverduurzamingsmiddel terwijl het vacuüm wordt vastgehouden. Met een persperiode van ongeveer 10 bar wordt het houtverduurzamingsmiddel in het hout geperst. Een na-vacuüm zuigt vervolgens het laatste overmaat aan vocht weg. Bij het openen van de ketel wordt een onderdruk in het hout gecreëerd voor een schoon oppervlak. Dit proces wordt herhaald voor volledige verzadiging.

NIEUW! PRE-SHIELD®

PRE-SHIELD® is ons nieuwste impregnatiemiddel en ontwikkeld als vervanging voor gecreosoteerd hout. PRE-SHIELD®  is (net als Tanalith-E) een impregnatiemiddel op basis van water, koper en triazolen. Creosoot is een impregneermiddel op basis van teer. Dit zorgt voor een lange levensduur van het hout en de paarden knagen er niet aan. Een groot nadeel is echter dat het begint te zweten boven de 20°C. Bij aanraking krijgt u er vieze handen en kleding van (tot brandwonden aan toe) en daarnaast geeft het een sterke geur af.

Al deze nadelen heeft PRE-SHIELD® niet: het stinkt niet, het zweet niet en je wordt er niet vies van. Het geeft het hout een mooie egale brons-bruine kleur en is veilig voor mens, dier en milieu!

PRE-SHIELD® omheiningen worden voorzien van unieke PRE-SHIELD® logo’s!

Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier die kwaliteit levert?

Neem vrijblijvend contact met ons op.