Online omheiningen bestellen? Shop nu

Project Turnhout, België

In Turnhout (BE) hebben wij een prachtig project mogen uitvoeren. Er is gewerkt met verschillende combinaties van materialen met een duurzaam resultaat.

Rond de weides en paddocs met een omvang van ruim 1000 lopende meter is de omheining Round Original met 3 liggers geplaatst. Deze omheining bestaat uit gecreosoteerde palen van 12×225 cm – met drie gefreesde liggers en een paalafstand van 2,5 meter. Over de gehele lengte is op elke ligger schrikdraad gemonteerd met RVS isolatoren en bijbehorende materialen. De houten omheining is gecombineerd met een Cord afrastering – Hippo Long Life in de kleur wit. De palen van deze afrastering staan om de 5 meter en zorgen voor een veilige omgeving om de dieren binnen het verblijf te houden.

In het houten gedeelte van de omheining zijn meerdere Engelse poorten geplaatst met afmetingen van 210- en 300 cm. Genoeg ruimte om zelfs met een kleine trekker op het veld te kunnen komen. De Cord afrastering is toegankelijk via meerdere gegalvaniseerde poorten van 1,4 tot 2 meter breed.

Tevens hebben we een robuuste longeercirkel geplaatst. De palen van Noord Europees grenen zijn fijn bezaagd en verduurzaamd met creosootolie. De palen van 250 cm lang zijn om de 2 meter geplaatst en hierop zijn vijf hoefslagplanken bevestigd. Hierdoor ontstaat een krachtig geheel met een gesloten gedeelte van 1 meter hoog. Deze cirkel is afgewerkt met 1 ligger op een hoogte van c.a. 150 cm. De cirkel is te betreden via de Engelse poort van 240 cm breed.